Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınişçilikiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Halk konstrüksiyonı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini denetçi geçirmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında bâtınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da deneme yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir şart şurt var. Puro sadece lakin sadece kokusuz felaketle yakılır! Puro her çağ ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalım puroya sütun değme etmemelidir. Coşkun maviliği purodan bir zaman münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı alya döndüğünde kızartma işçiliklemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 aşama eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu işçiliklemi yaparken tüm ayak tabanığın yeksan yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 aşama döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre bir zaman elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu stil çakmaklar çok kudretlidür ve bir araba benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işçiliklemi doğal alevli çakmaklarla, bir zaman çağ alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kadar odaükebilir lakin puro götürüm ve himmet gerek. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma işçilikleminden sonrasında elverişsiz çevirip façaünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yeğniçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm fut kıpkırmızı ise yakma işçiliklemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, kısaca tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik dem elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz bâtınime müheyya. Peki ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke bâtınilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye sorutmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar bâtınmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o kadar keskinlaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Kötü yeğniçe ağıza doldurulur ve tat almaçların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nispet gösterdiğinizin bir işçilikaretidir. Sönen puronun küllerini sıkıca temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkıca temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin yine yakma sıkıntı oluşum etmez. Fakat kez konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve pekâlâ şgeri olan 2 şart şurtı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın hararet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 aşama ortada başüstüneğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Lakin elbette eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza vasatını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile karşıtlaşmazsınız. Muhafaza vasatı sıcaklığında temel sıkıntı vasatın antipatik bileğil bir araba sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise muhafaza vasatının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz nem muhafaza vasatı sıcaklığına göre takas gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza vasatı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir esir geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza vasatının esir geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak pekâlâ esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En hayır humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ esir geçirmedikleri bâtınin öteki rakiplerine makro ayırt atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.