Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakişleminiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar tamamen size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Yurt imalı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini denetleme geçirmek gerekir. Bu Toscanello bağırsakin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında bağırsakmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneyim canipılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken dirimsel bir kural var. Puro sadece fakat sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her vakit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yakın. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalım puroya direk bağlantı etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma işlemlemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 kadar eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken tüm ayak tabanığın müsavi yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 kadar döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara bakılırsa beş altı elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu merkez çakmaklar çok kadirdür ve okkalı yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemlemi katıksız alevli çakmaklarla, beş altı vakit alabilir. Bu süre size saat kaybı gibi aynükebilir fakat puro sabır ve say ister. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonra pahal çevirip yanünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya kolayçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm ayak kıpkırmızı ise yakma işlemlemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yerı tam yanmamışsa, yani tüm ayak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz dem elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz bağırsakime apiko. Peki ya siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara bağırsakilmeli. Alacağınız her dem arasında en azcaından 40 saniye korumak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi bağırsakmeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o denli şiddetlilaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman kolayçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla uyartılmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini hakkıyla temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hakkıyla temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin yine yakma dert teşkil etmez. Ancak yurt imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda yaslılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şart olan 2 kuralı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın suhunet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 kadar arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Mekân içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Fakat elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza âlemını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile huzurlaşmazsınız. Hıfız âlemı sıcaklığında temel dert âlemın dargın bileğil okkalı sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza âlemının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet gönen muhafaza âlemı sıcaklığına bakılırsa trampa gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza âlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir albeni geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza âlemının albeni geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu bağırsakindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak kesinkes albeni geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En yavuz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes albeni geçirmedikleri bağırsakin öteki rakiplerine şanlı üstelik atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.