Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevamedarımaişetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar büsbütün size özeldir. Fakat yine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Ika Yabancı imalı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini denetleme geçirmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı rutubet oranlarında muhtevameyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama üstılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim önemli bir kural var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her dem ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken sıcaklık puroya kazık ilişki etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı alya döndüğünde kızartma medarımaişetlemini başardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 merhale eğimle, aleve tam ilişki etmeyecek şekilde tutun. Bu medarımaişetlemi yaparken bütün tabanğın bedel yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara gereğince beş on daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu ezgi çakmaklar çok iktidarlıdür ve fazla yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma medarımaişetlemi natürel alevli çakmaklarla, beş on dem alabilir. Bu müddet size çağ kaybı kabilinden görüşükebilir yalnız puro dayanç ve emek gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma medarımaişetleminden sonra huysuz çevirip sebebiyleünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe esinti üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma medarımaişetlemini başarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yönı tam yanmamışsa, doğrusu bütün bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu gagaınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır nefes daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz muhtevaime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke muhtevailmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye intizar etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden muhtevameye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o kadar dokunaklılaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün hoppaçe ağıza doldurulur ve lezzet müşteriların dumanla tembihlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az bağ gösterdiğinizin bir medarımaişetaretidir. Sönen puronun küllerini adamakıllı temizleyin. Bunun muhtevain kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri adamakıllı temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain yine yakma sorun oluşum etmez. Fakat mülkiyet imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir müddet bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve banko şpeş olan 2 kuralı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın sıcaklık ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 merhale ortada başüstüneğundan güvenli olmanız gerekiyor. Hane ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Ancak nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza vasatını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek sorun ile içinlaşmazsınız. Muhafaza vasatı sıcaklığında töz sorun vasatın itici değil fazla sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza vasatının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet fazla kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz rutubet muhafaza vasatı sıcaklığına gereğince trok gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza vasatı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir esinti geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esinti geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza vasatının esinti geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu muhtevaindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak banko esinti geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları banko esinti geçirmedikleri muhtevain diğer rakiplerine koskocaman fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.